Sahte dişçilere verilen ceza düşürülmedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2008 18:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Asım Savaş, sahte diş hekimlerine yönelik cezaların 3 yıldan 2 yıla düşürülmesi yönündeki çalışmanın iktidar ve muhalefin desteğiyle reddedilmesinin diş hekimi camiasını sevindirdiğini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda temel ceza kanunlarına uyum amacıyla 170 kanunda değişiklik öngören tasarının görüşüldüğünü ve sahte doktorlara verilen 3 yıl hapis cezasının 2 yıla düşürülmesinin red edildiğini kaydeden Savaş, "2004 yılında cezanın artırılması 22 bin diş hekimini sevindirmişti. Yapılan çalışmayı duyunca Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ile iktidar ve muhalefet partilerine telgraf göndererek değişikliğin kabul edilmesi durumunda ortaya çıkacak sakıncaları anlattık. Alt ceza sınırının 3 yıldan 2 yıla düşürülmesinin sağlıktan sağlıksızlığa geçiş olacağını, konuyu gündeme getirenlerin ve cezai müeyyidenin düşürülmesi için oy vereceklerin tarih huzurunda insanlık adına da hesap vereceğini ifade ettik. Cezanın düşürülmesinin şifa ve sağlığı gelecek nesillere taşıma kaygısı gütmeyenlerin ekmeğine yağ süreceğini vurguladık. Bu uyarılarımız vekillerce dikkate alındı ve ceza uygulamasının eskisi gibi devam etmesine karar verildi." dedi.

Savaş, düzenlemeyle uzman olmayıp da laboratuvar açanlar veya izinle açtıkları laboratuvarları uzman olmayan kişilere bırakanlara, bin YTL'den 5 bin YTL'ye kadar idari para cezası uygulanacağını, sahte doktor ve diş hekimlerine 3 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 1000 güne kadar adli para cezası verileceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber